Diskuze – archiv
2012


Jarmila      ...      15. 10. 2012, 12:34:20      88.103.69.125


Otevřený dopis- stížnost

Nevážení nezodpovědní papaláši,
je pouze otázkou času, kdy bude vaší vinou přejet v Praze 5 na zastávce Kavalírka člověk. Od té doby, co jste tak „vylepšili“ po celé Praze dopravu, abyste ušetřili nějaký ten nadbytečný miliónek za své zrůdné nápady coby odměnu do svých kapes- tak jste tím vytvořili pro občany mnoho nebezpečných situací. Konkrétně na zmiňované Kavalírce přebíhají lidé denně jak vyplašení zajíci přes velmi frekventovanou silnici, aby stihli přijíždějící tramvaj. Autobus číslo 167 totiž často nedodržuje předepsaný čas příjezdu, protože často uvízne v dopravní zácpě. Ta je způsobená tím, že se velké procento lidí rozhodlo jezdit do práce radši autem, než by se trápili ve vámi zmršené MHD. A že je skutečně zmršená svědčí to, že nenajdete jediného člověka, který by s vašimi změnami k horšímu souhlasil. Také veškeré petice jste tvrdě ignorovali, protože vaše soukromé finanční zájmy vám byly milejší než pohodlí a bezpečnost široké vrstvy obyvatel.
Touto změnou k horšímu mají lidé nejen velké nepohodlí v cestování do zaměstnání, ale okrádáte je denně zároveň o čas. Všem se totiž cestování do práce tam a zpět prodloužilo v průměru o půl hodiny. Místo aby tento ztracený čas smysluplně trávili při vytváření nějakých hodnot, tak místo toho musí čekat s vytřeštěným zrakem na další spoj a víckrát přestupovat z jednoho dopravního prostředku do druhého. Například můj případ: Dříve jsem dojela autobusem až na Knížecí, přestoupila na jiný autobus- a byla jsem v práci. Nyní musím cestovat takto: Z autobusu vystoupím na Kavalírce, tam přeběhnu frekventovanou ulici (protože druhý autobus stále nejede), abych stihla přijíždějící tramvaj. S tramvají dojedu na Anděla, tam musím vystoupit a přeběhnout na zastávku za rohem. Svezu se jednu zastávku, opět vystoupím, opět musím přeběhnout frekventovanou silnici, projít přes celé autobusové nádraží s rizikem, že mě nějaký autobus zajede a teprvé poté se konečně dostávám na další autobus. Podobná anabáze nastává i při zpáteční cestě domů. Když se matematicky propočte o kolik času a peněz okrádáte lidi, tak na jednoho člověka to vychází 10 hodin zmařeného času, přepočteno na peníze 1500 Kč měsíčně. (30 min. x 20 prac. dní=10 hodin x 150 Kč= 1500Kč). A pro 500 000 občanů to představuje měsičně 5 milionů zmařených hodin, což je 750 milionů Kč měsíčně finanční ztráty (500 000 lidí x 30 minut= 250 000 hodin denně. 20 pracovních dnů x 250 000 hodin= 5 milionů hodin= 750 000 000 Kč).
V případě zastávky Kavalírka je další nedořešená věc. Na protější zastávku jste sice umístili dva malé kryté přístřešky, ale u hotelu Kavalír žádný krytý přístřešek není. To jako mají lidé stát v případě lijáku pod přístřeškem vchodu do hotelu a překážet tak turistům? Ani ty dvě malé kadibudky naproti přes ulici nejsou v pořádku, protože se do obou vejde dohromady maximálně 20 lidí, jenže na zastávce čeká na autobus 167 nebo 123 v průměru 50 lidí. Takže těch zbývajících 30 lidí má moknout v lijáku?
Frekvence jízd autobusu 123 nebyla nijak zvýšena, a tak v případě, když lidem ujede autobus před nosem, musí čekat na další spoj mezi 9-13 hodinou v průměru 15 minut. A tak denně vidíme stejný obrázek, jak důchodci o berlích se ztěžka belhají z tramvaje, maminky s kočárky a malými dětmi namáhavě nesou svá břemena ze schodů tramvají a ženy s těžkými nákupními taškami jakbysmet. Všichni pak vzápětí opět musí přebíhat frekventovanou cestu, aby pak 15 minut ve větru a dešti vyhlíželi autobus.
V případě, že se neuráčíte vrátit dopravu do původního stavu, tak tento dopis poslouží jako důkaz, že jste byli o neutěšeném stavu na Kavalírce informováni. Pak na vás snad bude moci nějaký občan podat trestní oznámení, až se něco stane a vymáhat odškodné. Tento dopis jsem předala sdružení Cibulka, rozdala do schránek ve svém okolí a zveřejnila ho na svém webu.




Jarmila      ...      14. 10. 2012, 08:38:13      88.103.69.125

Díky moc za tip, tu knihu si rozhodně koupím!



Muž jako evoluční inovace?      .      13. 10. 2012, 21:47:46      213.195.215.190

Muž jako evoluční inovace? Eseje o maskulinitě, její etologii, životních strategiiích a proměnách
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/stanislav-komarek.php?itemid=17788




Jarmila      ...      12. 10. 2012, 14:58:46      88.103.69.125

Dobrý den pane Miroslave,
díky za pochvalu, ale zlobím se sama na sebe, že tu svou knihu předělávám tak pomalu. Kdybych nebyla tak líná a liknavá, vypadalo by to mé psaní úplně jinak- bylo by to vše mnohem dokonalejší a k pravdě blíž. Ale teď už tam mám alespoň nově vloženou 12.kapitolu, jak jsem slíbila předešlému diskutérovi panu Galkovi.
Nejsem členkou hnutí za přímou demokracii a na pana Valacha nemám žádný názor, protože ho v zásadě neznám. Potkala jsem se s ním jen jednou v životě před několika lety na setkání příznivců přímé demokracie. Ta jeho organizace je s prominutím nějaká impotentní- za celých 23 let od pseudorevoluce nedosáhli vůbec žádných výsledků. Sedí tam jen jako žáby na prameni. Pana Bělohradského taky nesleduji- lidi, kteří mají volný přístup do mainstreamu, jsou mi okamžitě podezřelí.:) To se týká i ekonomky Švihlíkové, kterou mi jeden diskutér na Zvědavci vehementně doporučoval. Odepsala jsem mu, že nemám zájem studovat její přednášky, ale nikde jsem ji neshodila, protože ji taky neznám. Na pár přednášek Kellera jsem se sice na internetu podívala, ale pak jsem ho taky zavrhla a už jeho aktivity dále nesleduji. Jediný, koho hodně obdivuji je pan Jiří Polák ze Švédska, který je skutečný autentický zastánce přímé demokracie a po celou dlouhou dobu neváhal do konferencí o přímé demokracii investovat vlastní peníze.
Neznám nikoho, kdo by měl tak dokonale propracovanou přímou demokracii a tak do hloubky jako já.:):) :). Slováci se o to dost zajímají a mají tam několik hnutí, ale nevím, jak daleko postoupili. Bohužel pyramida moci je již 3000 let tak dokonale propracovaná, že není z toho úniku, takže proti celoplanetárnímu organizovanému zločinu nemáme šanci. Naděje je jedině v tom, že je nás moc, takže můžeme uplatnit ve velkém občanskou neposlušnost a osobní statečnost a malovat politikům tykadélka a nechodit nikdo k volbám.




Miroslav Žilinčík      miroslav.zilincik@seznam.cz      11. 10. 2012, 08:23:36      89.190.74.91

Dobrý den paní Jarmilo,
četl jsem vaše stránky, libí se mi udělala jste na mě velký dojem, zdá se mi jako byste mi přímo četla z duše. Politika, organizovaný zločin (jenom mám pocit, že malinko přeháníte, že je to horší než to cítím já), sex, muž, žena, historie, současnost.
Z mé strany duševní souznění perfektní, zajímalo by mě jak by to bylo fyzicky.

P.S. Vy pracujete někde v nějakém sdružení například v hnutí za přímou demokracii. Trošku jste podle mě někde shodila Švihlíkovou a Kellera. Jaký je váš názor na Bělohradského a Valacha. Znáte ještě někoho kdo má promyšlenou přímou demokracii do hloubky? Myslíte si, že přímou demokracií, lze ve světě organizovaného zločinu vůbec něco změnit. Já z 99% si myslím, že ne, ale mám 1% naději. Pracuje někdo na tom jak sjednotit poctivé lidi?
Děkuji za odpověď

S pozdravem

Mirek




Jarmila      ...      26. 09. 2012, 09:10:40      88.103.69.125

Pane Slavomire, slibuji Vám, že se polepším.:) Teď jsem 7 měsíců neměla čas předělávat svou internetovou knihu, ale teď už čas mám, takže jsem se opět s chutí vrhla na přepisování jednotlivých kapitol. Zrovna jsem předělala 12.kapitolu nazvanou Nepřirozený sex v historii. V nejbližších dnech by se měla objevit na webu, záleží to na tom, jak bude mít moje dcera čas, aby ji tam vložila, protože já to neumím. A teď předělávám 13.kapitolu Sex dnes, kde po feminismu již také nebude ani stopy. Já jsem totiž dříve psala pod vlivem mainstreamových masmédií, jejichž úkolem je jednak nepřetržitě ve všech sférách života lhát a dalším úkolem rozeštvávat navzájem obě pohlaví a rozbíjet rodiny (dle hesla: Rozděl a panuj).
Už dávno vím, že řadoví muži jsou stejné oběti jako řadové ženy a že největším nepřítelem lidstva je úzká skupina lidí, zvaná globální elita, popřípadě globální banksteři. V tomto duchu budu nadále předělávat i všechny ostatní kapitoly.
U lidské sexuality na Váš popud budu spíš zdůrazňovat, že mužská a ženská sexualita je JINÁ, ale jejich libido je v zásadě stejné.




Slavomir Galko      slavomirslavomir@zoznam.sk      - - -      24. 09. 2012, 23:52:30      78.99.29.1

Pani Kubata, čítal som celý váš blog. Máte zaujímavé názory, ale nemôžem so všetkým súhlasiť. Podliehate do značnej miery feminizmu, akoby muži boli zodpovední za veľkú väčšinu ľudského zla vo svete. To je možno pravda, ale na druhej strane zase muži do značnej miery produkovali a produkujú aj dobro - spomeňme si napríklad na Ježiša Krista či Buddhu, a ich ideové posolstvá - to boli tiež muži. Takže sa prejavy mužského zla a dobra vo svete vyrovnávajú...
V oblasti mužsko-ženských vzťahov je odvážne vaše tvrdenie, že ženy sú sexuálne silnejšie. Pretože keď do oblasti sexuality včleníme nielen orgazmickú potenciu, či pasívne znášanie sex. styku (v týchto oblastiach ženy majú prvenstvo pred mužmi), ale aj sexuálne predstavy a záujem (napr. typické mužské "zíranie" na ženy), tak si myslím, že sexuálna potencia u oboch pohlaví je zhruba vyrovnaná.
Isteže, niekto môže namietať, že sexuálno - erotické predstavy nie sú reálny sex. Ale myslím, že obsah duševna je pre daného človeka v daný čas reálny, i keď ho druhí ľudia v ten čas nemusia vidieť. A teda mali by sme brať v bádaní človeka do úvahy aj jeho duševno.




<H1>XSS</H1>      <H1>XSS</H1>      <H1>XSS</H1>      8. 06. 2012, 19:45:42      31.172.30.4

<H1>XSS</H1>



Ella       eclavanda53@seznam.cz      22. 05. 2012, 09:36:54      94.245.232.128

Dobry den pani Kubatova,se zajmem jsem si precetla clanek"zazraky zivota"a vzpomnela jsem si,ze jsem nedavno videla kratke video,ktere by se k tomuto tematu hodilo.Je na www.illuzia.net(embryo)a na kazdy pad stoji za shlednuti.Zdravim Ella



Jarmila      ...      11. 05. 2012, 08:19:33      88.103.69.125

Již J.F.Kennedy kdysi prohlásil, že světu vládnou tajné společnosti. V okamžiku, kdy chtěl prosadit státní peníze, byl veřejně pro výstrahu zavražděn. Momentálně nejzločinnější organizací všech dob jsou pokrevně spříznění globální banksteři z FEDu. Mají toho na svědomí hodně, nejen vraždu Kennedyho. Umělé hospodářské krize, dvě světové války, místní války v mnoha zemích, atd. Už kdysi, přesně před 100 lety, prý J.P.Morgan nechal potopit Titanic, aby se zbavil 600 vlivných evropských průmyslníků, kteří nesouhlasili se založením FEDu. Letos těsně před Vánoci, přesně v ono inkriminované datum 21.12. končí FEDu doba povolení jeho činnosti (99 let). A tak mě zajímá, co globální organizovaní zločinci z FEDu vymyslí, aby si tu dobu mohli prodloužit? Copak asi na nás pěkného přichystají? Zas nějakou globální krizičku, světovou válčičku, či jenom teroristickou akcičku?




vendy      funky33@seznam.cz      8. 05. 2012, 16:31:47      90.180.194.163

Světu vládnou židozednáři !!



Jarmila      ...      2. 01. 2012, 06:45:30      88.103.69.125

Pane Jardo, to už dávno všichni víme, že mainstream, který je vlastněn úzkou skupinou lidí, ale na který nemá sebemenší vliv 99 procent obyvatelstva, dokáže uspořádat jakoukoliv frašku, na kterou si jen vzpomenete. To jsme viděli i v případě korejského zesnulého prezidenta, kdy obyvatelstvo bylo režimem přinuceno, že musí všichni veřejně hystericky plakat, a to jsme viděli i v případě Havla, či kdysi zesnulého Brežněva. Pravda ovšem byla v případě Havla poněkud jiná, než co nám předvedla oficiální média. Pravda byla taková, že pod mnoha internetovými články musely být zrušeny diskuse, jak mu lidé nemohli přijít na jméno.
Pochopitelně i přímá volba prezidenta bude jen další uspořádanou fraškou. Obyvatelstvu budou předhozeni kandidáti, aby si vybrali buď čerta nebo ďábla. Takovou zkušenost mají s přímou volbou prezidenta už i bratři Slováci. Takhle si ale PRAVOU přímou demokracii nepředstavuji. Pravá přímá demokracie je o tom, že by si prezidenta navrhoval a schvaloval přímo lid.
Přeji všem svým čtenářům do nového roku 2012 vše nejlepší, aby se jim splnila všechna jejich přání a pokud mohu radit, aby si nebrali žádné půjčky od banksterů. Taky aby nevěřili žádným politikům, napravo či nalevo, ignorovali všechny volby a žádali přímou demokracii- alespoň takovou, jakou mají ve Švýcarsku. Zde je pro začátek hezký krátký film, který vtipně a pravdivě vysvětluje krizi:
http://tvina.sk/index.php?program=13&video=2470




Jarda      humila@volny.cz      1. 01. 2012, 20:26:24      84.42.154.69

Jarmila ... 28. 12. 2011, ........... Je to způsobené stále pořád stejně lživě nastaveným systémem, kdy úzká skupina bezcharakterních lidí (nastrčených loutek) vládne všem občanům. Proto nezbývá stále dokola dál propagovat přímou demokracii, kde by si většinová společnost vládla sama, bez zkorumpovaných prostředníků............

Z blogu Petra Sedláčka:
Co mne zaujalo? Truchlící. Nemyslím však blízké přátele a rodinu. Od těch se přirozeně očekává truchlení a slzy, tedy pokud nebyl nebožtík naprostým zmetkem, propíjející rodinné jmění a mlátící všechny, kteří mu zrovna přišli pod ruku. Což Václav Havel určitě nebyl, takže truchlení jeho blízkých nebylo ničím patologickým a naopak bylo naprosto přirozeným, lidským.
Myslím však ty tisíce lidí přímo na místě, desetitisíce a možná statisíce po celé naší republice u televizí. Myslím na čtenáře novin, valné či nevalné kvality. Na ty, kteří se pod tíhou přirozeného běhu věcí, což nepochybně Havlova smrt je, hroutí, pobíhají panicky dokola, vykřikujíce, že nebe padá a smrtí Havla pro ně vše skončilo a vlastně na tomto světě již nic nemá smysl. Zvláště zarážející je to u mladých lidí, kteří v začátcích Havlova prezidentování nebyli vůbec na světě, anebo byli velmi malí na to, aby děj, který šel velmi rychle kolem nich, byli schopni pochopit.
Slzy na jejich tvářích mne velmi překvapily. Když se jich novinář-reportér zeptal, proč tak truchlí, tak v naprosté většině odpovídali ve frázích a klišé.
Oprávněně se obávám, že je to výsledkem tragické úrovně našeho školství , výuky našich moderních dějin obecně a emotivní pomýlenosti. Docela živě si dovedu představit, jak ty samé nic neříkající souvětí jim do hlav tloukla nějaká polovzdělaná pančelka. To je totiž jev, nad kterým bychom se měli velmi hluboce zamyslet. A pro všechny normální lidi by měl být velkým varováním, protože důsledky mohou být velmi neblahé. Obrovskou roli v této nepřirozenosti hrála a určitě ještě nějaký čas bude hrát Česká televize, která nebožtíka zbožštila a dala mu téměř nadpozemský rozměr. Dle mého soudu udělala památce exprezidenta medvědí službu a ještě více v otázce Václava Havla tento národ rozdělila.Jak je patrno, stále více lidí nemá vlastní názor a jsou velmi snadno ovlivnitelní médii, jako je ČT, od které ve své naivitě jaksi samozřejmě očekávají pravdomluvnost a objektivitu. Krutá pravda je však opakem.
Dovedete si představit, po zkušenosti s týdnem povinného truchlení a mediálním děsem, přímou volbu prezidenta s takto "nezávislou" televizí? Já se toho upřímně hrozím. Tito lidé, z médií, jsou na tento důležitý post schopni dosadit kohokoliv, kdo bude vyhovovat jim a jejich kamarádům, protože lehce zmanipulovatelných panikářů v tomto národě naleznou více než dost.

http://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=134072&menu=


Jedna otřesná statistika:
Během prvního kvartálu roku 2012 si plánují země eurozóny vypůjčit 234 miliard eur, za celý rok pak 740 miliard eur, přičemž celkový státní dluh zemí eurozóny se blíří 8 tisícům miliard eur, což činí 85,3 jejich HDP. Nefinanční firmy v eurozóně dluží pak bankám 4761 miliard eur, z toho je 1181 miliard splatných do jednoho roku. Domácnosti pak mají dluh 5231 miliard eur.
K tomu Evropská centrální banka za poslední měsíce "natiskla" 660 miliard eur, které půjčila bankám.
A na závěr citát ekonoma Pavla Kohouta: "Všechny finanční krize v Evropě za posledních 150 let byly způsobeny politickými chybami."

http://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=134079&menu=